dimarts, 30 de desembre de 2014

1893: UNES IMATGES DEL CAU FERRAT DE SITGES

Després de quasi cinc anys tancat per obres, la casa taller d´en Santiago Rusiñol, el seu Cau Ferrat, ha tornat a obrir portes. I ho ha fet de manera extraordinària, amb una gran afluència de visitants. Santiago Rusiñol moria a Aranjuez un 13 de juny de 1931 i llegava la seva casa amb totes les seves col-leccions a la Vila de Sitges que en mantindria així el llegat en forma de museu públic. Després de molts anys d´espera tornem a tenir uns magnífics museus adaptats al segle XXI.
Però, com era el Cau quan hi vivia en Rusiñol ? vet aquí la gran pregunta per a molts. Doncs era pràcticament com es a dia d´avui si be amb alguns retocs obligats per la famosa normativa museística actual.
En el petit reportatge fotogràfic que ara mostro veurem com era el Cau Ferrat en els seus inicis, cap a 1893 aprox., de fet, no hi trobareu pas gaire diferències amb ara tot i que alguna que altra disposició diferent d´alguna peça s´hi que es veu clarament, doncs per posar un petit exemple Rusiñol encara no havia adquirit a parís els dos Grecos, ja que ho va fer per la tardor de 1894 i podrem veure el gran saló encara prou despullat....


L´escala que puja al gran saló

el vestíbul 

el Sant Crist del gran saló sense el Grecos 

la galeria del gran saló

finestra de l´antic castell

accés a l´habitació

el brollador del Vinyet

Rusiñol amb uns amics asseguts a la llar de foc

el gran saló

el despatx

sala principal-menjador de la planta baixa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada